fbpx

“Pravda za Davida” 115. put: Davor prozvao OHR: Obezbijedite nam pravo na život!

Građani Banjaluke, okupljeni oko incijative “Pravda za Davida”, večeras su se po 115. put okupili na Trgu Krajine u znak protesta zbog nerazjašnjene pogibije mladog Banjalučanina Davida Dragičevića, za koga tvrde da je ubijen.

– I tužilaštvo i MUP i sudstvo, i pozicija i opozcija, znaju ko je oteo, silovao i ubio Davida Dragičevića. Znaju, ali neće reći jer su to sotone i ubice, koje su stvorile svoju privatnu državu. A ovdje na Trgu su samo građani koji od prvog dana traže pravdu i istinu – rekao je otac stradalog mladića Davor Dragičević, te prozvao OHR i zemlje potpisnice Dejtnonskog mirovnog sporazuma da “obezbijede u ovoj maloj zemlji ljudima pravo na život”.

Dragičević je ponovo postavio pitanje: “Ko je ujak”.

– David nema ujaka koji se zove Aljoša Borković. To je vaš ujak, zločinci i ubice. Poslije svega nećemo zivjeti zajedno – rekao je Dragičević i dodao da oni nemaju ni kuma ni brata, nego vjeruju samo u novac i moć, te ne mogu razumjeti građane koji traže pravdu.

– Mi vas samo zanimamo kada treba glasati ili platiti račune – kazao je Dragičević i podsjetio da će treći veliki skup “Pravda za Davida” biti održan uoči izbora.

Kao i ranijih dana skup je završen uzvicima “pravda za Davida”, “pravda za svu djecu”, “ostajemo ovdje” i “idemo do kraja”, te sa Davidovom pjesmom “Klinac iz geta”. Pročitana su pisma Davidovih prijatelja, nakon čega su građani palili svijeće na Trgu.

(Blic)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila