Početna Kultura POZORIŠTE PRIJEDOR: POČEO RAD NA NOVOJ PREDSTAVI

POZORIŠTE PRIJEDOR: POČEO RAD NA NOVOJ PREDSTAVI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozorište Prijedor počelo je sa pripremama nove predstave,,Jugoslavija, moja domovina”  koju prema romanu Gorana Vojnovića   režira Marko Misirača. Ovo je prva internacionalna saradnja Pozorišta Prijedor, pozorišta  iz Kopra iz Slovenije i njemačke fondacije „Fridrih Ebert“.

Ovo je šesta predstava koju u našem pozorištu režira Marko Misirača.

– Mislim da je Pozorište Prijedor mjesto  gdje treba da se dogodi ova predstava. Komad nastao po ovom sjajnom romanu je jedna emotivna vrteška koja počinje od otkrića glavnog junaka, koji je piščev alterego, koji otkriva jednu strašnu činjenicu na početku romana, vezanu za svoje porijeklo, svoga oca, svojih roditelja i kreće u potragu za ocem, potragu za prošlošću, potragu za korijenima – kazao je Misirača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi  igraju glumci iz  Kopra, Banja Luke i Prijedora.

Srđan Knjeginjić, vršilac dužnosti direktora ove kulturne ustanove zadovoljan je što Pozorište nakon stagnacije u radu, uzrokovane epidemiološkim mjerama,  ponovo podiže pozorišnu zavjesu aktuelnom  predstavom, za koju vlada veliko interesovanje svih aktera ove priče.

Premijera u Prijedoru planirana je za juni, a u Kopru za juli. U planu je i učešće na  pozorišnim festivalima u regionu.

KV