Početna Biznis Poznati hrvatski naftaš ulazi na tržište Srpske

Poznati hrvatski naftaš ulazi na tržište Srpske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati hrvatski biznismen, vlasnik kompanije „Manšped“ i „Adria Oil“ Željko Mandarić odlučio je da, nakon Srbije i Slovenije, proširi biznis i na područje Republike Srpske, te je nedavno u Banjaluci osnovao firmu „Adria Oil“, saznaje portal CAPITAL.

Naime, u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci izdato je Rješenje kojim je upisano osnivanje firme „Adria Oil“ sa pravom obavljanja spoljnotrgovinskog poslovanja.

Kao osnivač naveden je Željko Mandarić kao vlasnik 100 odsto kapitala, a uplaćeni kapital iznosi 19.558 KM. Direktor je Nebojša Milunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istoimena firma postoji i u Hrvatskoj, čiji je Mandarić predsjednik Uprave, a specijalizovana je za snabdjevanje naftom i naftnim derivatima i ima 22 benzinske stanice.

Mandarić je vlasnik i kompanije „Manšped“ poznatoj u riječkoj i primorsko-goranskoj regiji, a 2018. godine proglašen je menadžerom godine u kategoriji velikih preduzeća od strane Hrvatskog udruženja menadžera i preduzetnika CROMA.

„Manšped“ je kompanija koja se bavi pomorskim prevozom, carinskim posredovanjem, skladištenjem, ima kontejnerske terminale, cestovni prevoz sa vlastitim voznim parkom od preko 300 teretnih vozila i mikro distribuciju.

Bave se i građevinarstvom, a od 2018. godine i naftnim biznisom kada su kupili “Adria Oil”.

Plan im je i proširenje, odnosno gradnja kontejnerskih terminala u Kopru i Beogradu, pored već postojećih u Rijeci, Zagrebu i Slavonskom Brodu.

Odgovor na pitanja o njihovim planovima u Banjaluci nije stigao do objave ovog teksta.

capital.ba

ASHA prodaja vozila