Početna Crna hronika Poznati detalji ubistva u Sarajevu: Ubica je na stolu ostavio 2.500 KM

Poznati detalji ubistva u Sarajevu: Ubica je na stolu ostavio 2.500 KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starica Hanifa Dizdarević (78), koja je u nedjelju pronađena mrtva u svom stanu u ulici Antuna Hangija u sarajevskom naselju Koševsko Brdo, svirepo je ubijena.

Pretres kuće

Zbog ovog zločina, uhapšen je Adnan Zukić (34) iz Jajca. Policajci su ga priveli preksinoć oko 23 sata u ulici Ramiza Salčina u kući koju je koristio, a koja je tokom jučerašnjeg dana pretresena. Tragovi i dokazi koje su istražitelji pronašli, poslati su na vještačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima komšija, nesretna starica živjela je povučeno, rijetko razgovarajući s njima. Koliko je njima poznato, nije imala rodbine, a živjela je sama u stanu. Prema prvoj verziji mozaika zločina koji su tokom 48 sati sklopili isljednici, starica je pustila Zukića u stan, jer nisu pronađeni tragovi provale.

On je u tome vidio šansu da je opljačka, ali je starica, navodno, govorila da u stanu nema novca. No, Zukuć ju je vezao kablom te ju je tukao da mu otkrije gdje drži dragocjenosti. Iako još nije stigao zvanični nalaz obdukcije, istražitelji sumnjaju da je Dizdarević ugušena. Po njenom tijelu uočene su i masivne modrice.

Trpila batine

Ne mogavši više da trpi batine, starica je Zukiću otkrila gdje drži novac.

No, istražitelje je zbunilo to što je 2.500 maraka pronađeno na stolu na mjestu zločina. Pretpostavlja se da se Zukić uspaničio kad je primijetio da starica ne daje znake života te da je pobjegao ostavivši plijen.

Sakupljala gajbe

Kako su nam kazali susjedi nesretne starice, ona se bavila sakupljanjem gajbi. Te gajbe je, navodno, prodavala. Postoji mogućnost da se Zukić ponudio da joj ponese gajbe do stana, što je iskoristio da uđe unutra i počini zločin.

(Avaz)

ASHA prodaja vozila