Početna Prijedorski region Poziv preduzetnicima da apliciraju za sredstva iz EU fondova

Poziv preduzetnicima da apliciraju za sredstva iz EU fondova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” pozvala je mikro, mala i srednja poduzeća da se prijave na javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za poboljšanje svojih inovativnih kapaciteta za šta je u okviru projekta “EU for biznis” /EU4Business/ dostupno 1,5 miliona evra bespovratnih sredstava.

Novac je namijenjen za projekte koji povećavaju konkurentnost kroz inovacije u oblastima razvoj proizvoda i usluga kroz nove pristupe, te pred-produkcija, proizvodnja i post-produkcija, i to kroz upotrebu opreme na višem tehnološkom nivou, uvođenje standarda i certifikaciju, digitalizaciju i uvođenje e-poslovanja, obuku menadžmenta i osoblja i slično.

Iznos bespovratnih sredstava je 100.000 evra po projektu, rezultati će se mjeriti povećanjem broja novih radnih mjesta, s posebnim naglaskom na žene i mlade, povećanjem izvoza i povećanjem broja inovacija, a ciljani sektori su metaloprerađivačka i mašinska industrija i drvoprerada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sektori plastike i elektroindustrije su prihvatljivi u okviru ovog poziva ukoliko implementiraju projekte u metaloprerađivačkoj i mašinskoj industriji”, navodi se u pozivu. Mikro, mala i srednja poduzeća registrovani u sektoru informacijsko-komunikacijske tehnologije također mogu aplicirati ukoliko implementiraju projekte u ciljanim sektorima.

Detaljne informacije dostupne su na portalu projekta “EU for biznis” / eu4business.ba/, a rok za podnšenje prijava je 3. februar sljedeće godine.
U projektu “EU for biznis” 10 miliona evra bespovratnih sredstava namijenjeno je jačanju ekonomskog rasta i otvaranju novih radnih mjesta u BiH, razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 16,1 miliona evra, zajednički ga finansiraju EU s 15 miliona evra i NJemačka s 1,1 milion evra, a provode GIZ, ILO i UNDP od aprila 2018. do marta 2022. godine.

Srna

ASHA prodaja vozila