Početna Crna hronika Povrijeđeni Prijedorčanin priključen na aparete za mehaničku ventilaciju

Povrijeđeni Prijedorčanin priključen na aparete za mehaničku ventilaciju

Pacijent čiji su inicijali G.P. (21) iz Prijedora, koji je zadobio tešku povredu glave u sinoćnjem sudaru motocikla i putničkog vozila, priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i sve dalje prognoze su neizvjesne, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske

Iz UKC-a su naveli da su sinoć u 21.55 časova u Urgentni centar vozilom hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor dovezeni pacijenti čiji su inicijali Đ.S (19) i G.P. (21). Riječ je o dva lica koja su bila na motociklu koji se sinoć sudario sa automobilom.

Nakon što su dovezeni u UKC, hospitalizovani su u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a.

Načelnik Klinike Draga Rakanović je rekao da je dvadesetjednogodišnji G.P. primljen sa teškom povredom glave.

“Priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne”, navodi se u saopštenju.

Prema riječima Rakanovića, pacijent Đ.S (19) ima povrede vratne kičme, prelome kostiju karlice i desne podlaktice, ali je svjestan i stabilnih je vitalnih parametara.

“Urađena je kompletna dijagnostička obrada i primjenjuju se adekvatni terapijski protokoli”, naveo je Rakanović.

Iz Policijske uprave Prijedor sinoć su saopštili da su dva lica teže povrijeđena u sudaru motocikla i putničkog vozila u Ulici Slavka Rodića u Prijedoru.

“Teže tjelesne povrede zadobili su vozač motocikla Đ.S. iz Prijedora i putnik na motociklu G.P. iz Prijedora i oba lica prevezena su u UKC Republike Srpske u Banjaluci”, rekla je portparol prijedorske Policijske uprave Zvezdana Alendarević.

Sudar se dogodio u 20.35 časova na magistralnom putu Prijedor – Kozarska Dubica, a vozilom “nisan” upravljalo je lice sa inicijalima N.K. iz Prijedora.

Izvor: Agencije

ASHA prodaja vozila