Početna Prijedorski region Povoljna epidemiološka situacija u Dubici: Jedan zaražen, osmoro izliječeno

Povoljna epidemiološka situacija u Dubici: Jedan zaražen, osmoro izliječeno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna mlađa žena u jučerašnjem biltenu zaraženih Ministarstva zdravlja Republike Srpske nije pokvarila povoljnu epidemiološku situaciju na području opštine Kozarska Dubica.

Ovdje je izliječeno osam prethodno zaraženih koji su pušteni iz karantina.

-Nova osoba je iz porodičnog klastera koja je prije 14 dana testirana te bila negativna. Posljednjih nekoliko dana dobila je temeraturu te je ponovo testirana. Ovog puta, ispostavilo se da je pozitivna na korona virus. Svi bliski njeni kontakti su identifikovani i danas će biti testovi analizirani u Banjaluci. Saznaćemo sutra da li u njenoj pordici ima inficiranih – pojasnio je za Srpskainfo Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice i komandant Štaba za vanredne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reljić je potvrdio da je inficirana osoba izolovana i da će danas biti smještena u karantin u Studentski centar u Banjaluku.

-Sinoć je održan sastanak u Domu zdravlja nakon čega su kontaktirane sve osobe koje su bile u kontaktu sa inficiranom i naloženo im je da se, takođe, izoluju – rekao je Reljić.

On je naglasio da su u ovoj sredini na snazi mnoge mjere na suzbijanju virusa Korona i da se građani odnose veoma odgovorno.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila