Početna Prijedorski region Povoljna cijena i dobar kvalitet stomatoloških usluga

Povoljna cijena i dobar kvalitet stomatoloških usluga

Stomatolozi upozoravaju da zubarske usluge nisu toliko skupe, koliko jesu posljedice zanemarivanja oralnog zdravlja. U privatnim stomatološkim ordinacijama nema čekanja ni dugih redova, ali su zato usluge na cijeni. Čak i one obične poput vađenja zuba. Zbog cijena mnogi pomoć traže u šest ambulanti Stomatološke službe prijedorskog Doma zdravlja, gdje bilježe sve veći broj pacijenata. Prednost Stomatološke službe Doma zdravlja nije samo cijena. Oni koji su tamo bili kažu da su usluge kvalitetne, a na sve to, neki su oslobođeni plaćanja partcipacije poput trudnica, porodilja, osoba starijih od 65 godina i djece do 15 godina starosti. Izbor većine Prijedorčana s kojima smo razgovarali na ovu temu je Stomatološka služba Doma zdravlja.

Trenutno pružaju sve usluge iz domena preventivne i konzervativne stomatologije, odnosno od popravke i vađenja zuba, do mobilne protetike. U posljednje vrijeme posebna zainteresovanost građana je za besplatne stomatološke usluge ortodoncije kod najmlađih, a odnosi se na ispravljanje zuba mobilnim aparatima.

„U ranijem periodu često su se javljali pacijenti sa bolovima i realnim potrebama, mada je u posljednje vrijeme svijest o očuvanju oralnog zdravlja značajno povećana, tako da se javljaju i pacijenti na kontrolne stomatološke preglede, kada oni realno ne osjećaju nikakve tegobe. Naši iskusni stomatolozi mogu da prepoznaju neki problem i da reaguju na vrijeme, tako da je sve više takve populacije“, rekao je Goran Anđić, načelnik Stomatološke službe Doma zdravlja.

Građanima su trenutno dostupne ambulante na Urijama, u Hitnoj medicinskoj pomoći, Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ i terenske ambulante u Kozarcu i Omarskoj.

kozarski