Početna Prijedorski region Povećana sredstva Fondu za natalitet u Prijedoru

Povećana sredstva Fondu za natalitet u Prijedoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru će ove godine za svako novorođenče iz budžeta grada biti isplaćeno po 400 KM, što je duplo više u odnosu na naknadu koja je isplaćivana u 2019. godini.

Ovo povećanje tražila je GO PDP Prijedor kroz amandman na budžet za ovu godinu. Inače, na prijedlog PDP, Grad Prijedor je prošle godine i počeo da plaća naknadu za novorođenčad od 200 KM.

Predsjednik GO PDP Prijedor Dalibor Grabež kaže da je planirani Fond za natalitet u iznosu od 140.000 KM ove godine povećan na 200.000 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ponosni smo na taj amandman i to je obilježilo naš rad u prošloj godini. To smo tražili i ranijih godina, ali smo realizovali tek kada je došlo do promjene skupštinske većine. U Prijedoru je do 23. decembra rođena 481 beba, što je za 31 bebu manje u odnosu na isti period prošle godine. Moramo se ugledati na gradove koji imaju besplatne boravke u vrtiću i pomažu mlade bračne parove -kaže Grabež.

Dodaje da je PDP imao 9 amandmana na budžet i da ih je 8 usvojeno.

– Usvojen je i amandman “personalna asistencija za potrebe invalida”, a izdvojili smo za početak 20.000 KM. Personalni asistenti su potrebni invalidima kako bi se mogli uključiti u društvene tokove – kaže Grabež.

Dodaje da je među usvojenim amandmanima i uvećanje iznosa u budžetu za jednokratnu novčanu pomoć osobama u stanju socijalne potrebe sa planiranih 55.000 KM na 100.000 KM, jer je sve više zahtjeva za pomoć.

– Pomogli smo regionalno udruženje za izbjegle i raseljene osobe sa 20.000 KM. Usvojeno je i da se po 8.000 KM izdvoji za održavanje međunarodnog turnira u sklopu Škole fudbala Crvena zvezda, te za održavanje terena i opremu Fudbalske asocijacije grada Prijedora – kaže on.

Navodi da će 12.000 KM biti izdvojeno za rekonstrukciju svlačionica FK Omarska, a 15.000 KM za izgradnju bine pored Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Omarskoj.

Srpska Info

ASHA prodaja vozila