Početna BiH Potvrđena četiri nova slučaja virusa korona u Srpskoj

Potvrđena četiri nova slučaja virusa korona u Srpskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđena su četiri nova slučaja virusa korona u Republici Srpskoj, rekao je Alen Šeranić, Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

 

Kako je rekao Šeranić, svo četvoro su sa područja Banjaluke, a riječ je o muškarcu i ženi koji su odmor proveli u Austriji, a bili u kontaktu sa zaraženim u Hrvatskoj, te o muškarcu i ženi koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

“Nakon povratka u Republiku Srpsku lica su se javila u nadležnu zdravstvenu ustanovu. Nakon uzetih briseva potvrđeno je da su zaraženi. Važno je da se sva zaražena lica osjećaju dobro”, istakao je Šeranić.

 

Dodao je da novozaraženi nisu u UKC-u RS, već da su u kućnom karantinu, te da se radi o osobama srednjih godina.

 

U Republici Srpskoj sada ima osam slučajeva zaraze virusom korona, dok su u FBiH prijavljena tri slučaja zaraze, sva tri u Zenici.

 

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS juče je pozvalo građane da provode što više vremena na otvorenom.

 

“Vodite djecu da se igraju napolju, kad god je to moguće, a ne u zatvorene prostorije”, navelo je ministarstvo na Facebook stranici.

 

Kako su dodali sve osobe sa respiratornim simptomima trebalo bi da ostanu u svojim kućama, kako ne bi ugrozile zdravlje drugih ljudi.

 

“Redovno perite ruke, održavajte mjere lične higijene, redovno provjetravajte prostorije u kojima boravite”, navedeno je u objavi ministarstva.

 

Kako su pojasnili, građani treba da pokušaju da izbjegavaju bliske kontakte prilikom pozdrava, držite odstojanje u redu na kasi u supermarketu tako što ćete kolica držati ispred sebe, držite odstojanje jedni od drugih pred šalterima banaka…

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila