Početna BiH Potvrde za nesmetano kretanje važe do 30. marta

Potvrde za nesmetano kretanje važe do 30. marta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopštilo je danas da potvrde o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada u vrijeme propisanog ograničenja od 20 do 5 časova koje izdaju poslodavci važe do 30. marta.

– U potvrdi poslodavca moraju biti navedeni lični podaci (ime i prezime i jedinstveni matični broj) radnika za kojeg poslodavac kaže da mu je neophodno njegovo kretanje zbog nesmetanog obavljanja procesa rada. Poslodavac mora potpisati i ovjeriti potvrdu. Lice na čije ime je izdata potvrda mora imati i važeći identifikacioni document – navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju da su od zabrane kretanja u vrijeme policijskog časa izuzeta i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP izdaje potvrdu o potrebi kretanja licima koja nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici, iskazajući potrebu za nesmetanim kretanjem kao što su lica starija od 65 godina koja se brinu o starim licima, licima sa posebnim potrebama i slično.

– Zloupotreba ovih potvrda biće najstrože sankcionisana – upozorili su iz MUP-a.

Zabrana kretanja, podsjetili su iz MUP-a, ne odnosi se na zdravstvene radnike koji su na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike MUP-a koji su na zadatku, te druge pripadnike agencija za provođenje zakona i organizacija koji vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku.

Republički štab za vanredne situacije donio je odluku kojom je zabranjeno kretanje licima sa navršenih 65 godina života i starijim, te svim licima na javnim površinama od 20 do 5 časova.

Srna

ASHA prodaja vozila