Početna Vijesti Potraga za akterima pljačke UniCredit banke: Ukrali više od 10.000 maraka

Potraga za akterima pljačke UniCredit banke: Ukrali više od 10.000 maraka

Između 10.000 i 15.000 maraka ukradeno je u pljački UniCredit banke u Banjoj Luci, u koju su u petak popodne upala dvojica pištoljima naoružanih razbojnika, saznaju nezvanično “Nezavisne”.

Policija traga za lopovima koji su pred banku, u Ulici cara Lazara, u banjalučkom naselju Obilićevo, došli na skuteru, te maskirani motociklističkim kacigama utrčali u objekt, a zatim pokupili novac.

Munjevita brzina

– Po ulasku u banku, oružje su uperili u radnika osiguranja i time ga spriječili da reaguje. Zatim su prišli šalteru, a kada su dobili novac, munjevitom brzinom su pobjegli – pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Radnici zaposleni u okolnim lokalima ranije su nam potvrdili da se sve odigralo brzo, te da ništa nisu uspjeli vidjeti.

– Evo, vidite i sami da mi je banka kao na dlanu, ali ništa vidjela nisam, pa ni moment kada su lopovi pobjegli. Za sve sam saznala kada je jedna žena došla i rekla mi: ‘Eno, opljačkaše banku'” – navodi radnica, čije je radno mjesto udaljeno nekoliko desetina metara od UniCredit banke.

Prema njenim riječima, ubrzo je ugledala više policijskih patrola kako dolaze do banke.

– Ogradili su policijskim trakama prostor ispred banke, da niko ne može da ih ometa u uviđaju. Stvarno je bilo dosta policajaca, i očigledno je da su dali sve od sebe kako bi rasvijetili ovu pljačku – naglašava ova radnica.

Građani Banje Luke u petak su, s velikim interesovanjem, posmatrali kako policija obavlja uviđaj.

– Ovo mi je prvi put da svjedočim ovakvim scenama. Nisam se uplašila. Realno, ne mogu se ni sjetiti kada je posljednji put opljačkana banka u našem gradu. Prije je toga bilo više – ispričala je jedna Banjalučanka, dok je čekala autobus na obližnjem autobuskom stajalištu.

Maskirana lica

Iz policije su kazali da čine sve kako bi ovaj slučaj bio što prije rasvijetljen.

– Oko 15.40 nepoznata maskirana lica, uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja prema radnicima, izvršili su krivično djelo u banci u Ulici cara Lazara u Banjoj Luci odakle su otuđili određenu količinu novca i udaljili se u nepoznatom pravcu. Obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Rad na rasvjetljavanju krivičnog djela je u toku – saopćila je u petak Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Avaz

Dental Studio Prijedor