Početna Prijedorski region POTPISANI UGOVORI ZA REALIZACIJU TRI ZNAČAJNA PROJEKTA U SANSKOM MOSTU

POTPISANI UGOVORI ZA REALIZACIJU TRI ZNAČAJNA PROJEKTA U SANSKOM MOSTU

Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica izdvojiće sredstva za tri značajna projekta u Sanskom Mostu, a ugovori o tome potpisani su jučer u Sarajevu.

Radi se o dva projekta koja će implementirati Općina, dok će jedan provesti Medžlis Islamske zajednice Sanski Most. Ugovore o tome s resornim ministrom, Edinom Ramićem, potpisali su općinski načelnik, Faris Hasanbegović i Nurija Jakupović, predsjednik skupštine Medžlisa Islamske zajednice.

Prvim ugovorom se Općini odobravaju sredstva u iznosu od 150 hiljada maraka za projekat izgradnje vodovoda Poljak-Sasina, dok je drugi projekat vezan za sufinansiranje i sanaciju zgrade Doma mladih i u te svrhe biće uloženo 29.897 maraka. Medžlis Islamske zajednice Sanski Most biće nosilac projekta izgradnje Memorijalnog centra „General Mehmed Alagić“, koji će se realizirati u sklopu turbeta i prostorija koje pripadaju džamiji u Fajtovcima za što će biti izdvojeno 37 151 maraka.

Potpisnici ugovora su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, koja je u proteklom periodu doprinijela realizaciji brojnih projekata od interesa za društvenu zajednicu.