Početna Prijedorski region Potpisani ugovori za obuku na CNC mašinama

Potpisani ugovori za obuku na CNC mašinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Tatarević (54) na besplatnu obuku osposobljavanja za operatera na CNC mašinama prijavio se nakon što je dugo godina bez posla. Kaže, za školovanje nikada nije kasno.

– Radio sam u rudniku i nakon toga ostao sam bez posla. Smatram da je ovo šansa da nešto naučim, ali i da nađem posao – kaže Tatarević.

Kako kaže projekt menadžer Agencije „PREDA-PD“, Branislav Vujasin projekat „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“ može se nazvati kao druga šansa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Besplatna obuka idealan je način da se mladi, ali i oni stariji okušaju u novim tehnikama rada. Kada prođu obuku, moći će lakše do zaposlenja – kaže Vujasin.

Osamnaest kandidata u narednom periodu imaće 57 časova teoretske nastave i 83 časa praktične nastave. Teoretski dio biće realizovan u Mašinskoj školi, a praktični u lokalnim preduzećima koji su uključeni u realizaciju projekta, kaže direktor Mašinske škole, Dijana Šobot.

– Dio praktične nastave će se odvijati u školi na CNC mašini, dok će drugi dio nastave biti realizovan u preduzećima – dodaje Šobotova.

Obuka se organizuje u okviru projekta „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“, koji se reallzuje u sklopu krovnog projekta Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH, kojeg finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada.

Projekat realizuje Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ u partnerstvu sa Gradskom Upravom, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, Mašinskom školom, Poljoprivredno-prehrambenom školom, Klasterom “Drvo-PD” i „Edna metalvorking” d.o.o. Sa ciljem podrške zapošljavanju, planirano je osposobljavanje nezaposlenih lica za deficitarna zanimanja u struci drvoprerade.

K.V.

ASHA prodaja vozila