Početna Vijesti Potpisani sporazumi o saradnji

Potpisani sporazumi o saradnji

Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” iz Kozarske Dubice potpisala je sporazume o saradnji sa srednjom i Visokom medicinskom školom iz Prijedora. Riječ je o nastavku saradnje sa ciljem da se učenici i studenti obučavaju u ovoj specijalnoj bolnici, dok će zaposleni u “Mlječanici” moći da usavršavaju svoje znanje u prijedorskim obrazovnim ustanovama.

Učenici srednje medicinske škole iz Prijedora osnovna znanja iz fizioterapije stiču u modernim kabinetima za praktičnu nastavu. Međutim, za usavršavanje je potrebna i posjeta zdravstvenim ustanovama. Zato je duži niz godina praksa u Banji “Mlječanica” za njih neizostavna. Praktičnu obuku u ovoj banji pohađaće i 40 studenata Visoke medicinske škole, smjer fizijatrija.

U Banji “Mlječanica” ističu da planiraju potpisivanje sporazuma i sa Bolnicom “Dr Mladen Stojanović” i Domom zdravlja u Prijedoru. Ova banja iz Kozarske Dubice ima potpisane sporazume i sa medicinskim fakultetima u Banjaluci i Kragujevcu, dok je u planu da ih potpiše i sa fakultetima u Ljubljani, Beogradu i Moskvi.

kozarski.com