Danas su potpisana tri ugovora i biće realizovana zahvaljujući Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica. U ovim projektima finansijsku podršku pruža i Grad Prijedor.

Koordinator potpisanih projekata Nedžad Bešić kaže da je danas realzovano ono što je ranije dogovoreno. “Ovog puta pružamo podršku jednom udruženju, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kozarac ali i Medžlisa islamske zajednice Kozarac i Prijedor. U Prijedoru ćemo izgraditi parking ispred Čaršijske džamije i to radimo na zahtjev prijedorskog medžlisa.

U Kamičanima gradimo 160 metara parking prostora koji nam je jako bitan, posebno kada su šehidske dženaze. Realizujemo projekte ili ćemo raditi u Bišćanima, naselju Čemernice i jednom dijelu Alagića, Rizvanovićima, Kozarcu, u Mjesnoj zajednici Ćela, naselju Varmazi” ističe Bešić.

Projekat za izgradnju parkinga ispred Čaršijske džamije u ime Medžlisa islamske zajednice Prijedor potpisao je Ajdin Varmaz. “Želimo se zahvaliti nadležnom ministarstvu i ministru Edinu Ramiću na ovom projektu i svemu što se radi u Prijedoru. Nama je ovaj parking veoma važan jer riješavamo problem prilaska objektu medžlisa i samoj džamiji”, zaključio je Varmaz.