Početna Prijedorski region Potpisan ugovor i položen kamen temeljac za izgradnju pogona “Kolektora”

Potpisan ugovor i položen kamen temeljac za izgradnju pogona “Kolektora”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i Valter Leban, član Uprave slovenačkog koncerta “Kolektor ” te direktor pogona ” Kolektora” u Laktašima Predrag Zorić potpisali su danas Ugovor o početku izgradnje proizvodnog pogona u Prijedoru.

Ujedno, položen je kamen temeljac za početak prve faze izgradnje poslovnog objekta površine 2750 kvadratnih metara ove firme u poslovnoj zoni ” Celpak”.
” Riječ je o kompaniji koja je došla u Prijedor sa namjerom da izgradi proizvodne pogone mašinske industrije i grad Prijedor je izvođač radova u rau-bau sistemu izgradnje objekta, a Kolektor će dalje nastaviti da uređuje proizvodne pogone”, izjavio je Đaković.
Riječ je o investiciji vrijednoj oko tri miliona KM, od čega je grad Prijedor putem kreditnog zaduženja obezbijedio preko 1,3 miliona KM, za početne radove na konstrukciji proizvodnog pogona i uređenju eksterijera, a kompanija ” Kolektor” će u kasnijoj fazi opremanja pogona uložiti približno isti iznos sredstava.
Član Uprave koncerna ” Kolektor” Viktor Leban je novinarima izjavio da se ova kompanija na našim prostorima nalazi već 15 godina i ovo je četvrta lokacija u Republici Srpskoj.
” Ovo je prva faza u kojoj će biti zaposleno oko 120 radnika ,a kasnije i do 500 radnika”, rekao je Leban dodajući da je projekat u Prijedoru realizovan brzo i efikasno uz podršku Gradske uprave Prijedor.
On je dodao da je oko pedestak mladih ljudi već na obuci u Sloveniji i Laktašima.
” Inače, radi se o proizvodnom programu komutatora i to je jedan program u automobilskoj industriji ,a vrijednost poslova iznosi oko 200 miliona eura i naše firme se nalaze od Južne Koreje, Kine do bivših jugoslovenih republika i u Meksiku”, rekao je Leban.
Rok za završetak radova prve faze podizanja konstrukcije pogona ” Kolektora “u Prijedoru je 120 dana, a kako je definisano cjelokupnim projektom u kasnijim fazama radiće se pogoni površine 4000 i potom još 2750 kvadratnih metara.

ASHA prodaja vozila