Početna Prijedorski region Potpisan sporazum o izgradnji dvije kružne raskrsnice

Potpisan sporazum o izgradnji dvije kružne raskrsnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Nenad Nešić potpisali su danas u Prijedoru sporazum o regulisanju međusobnih odnosa na izgradnji dviju kružnih raskrsnica na magistralnim putevima Prijedor – Banjaluka u Čirkin Polju i Prijedor – Novi Grad na Pećanima.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da su u sporazumu dotaknuta pitanja šta su obaveze grada, a šta obaveze “Puteva”.
“To ćemo danas sve definisati da bi se ovaj posao mogao uraditi što prije. Grad Prijedor obavezan je riješiti imovinske odnose, projekte kružnih raskrsnica i još neke elemente i grad će u maksimalno kratkom roku završiti svoj dio posla, a onda očekujemo da će `Putevi` izvršiti svoj dio posla”, naveo je Đaković.
Vršilac dužnosti direktora ” Putevi Republike Srpske Nenad Nešić je rekao da je predivđena vrijednost ta dva kružna toka milion maraka, da je obaveza “Puteva” da izabere najpovoljnijeg izvođača radova i da obezbijedi stručno-tehnički nadzor.
“Pored toga, gradonačelnika sam upoznao da smo raspisali tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju i rehabilitaciju puta Banjaluka – Prijedor u iznosu 22 miliona maraka. Smatramo da je to jedna velika i kapitalna investicija koja će još brže, bolje, kvalitetnije i bezbjednije povezati Banjaluku i Prijedor”, rekao je Nešić.
On je dodao da je u planu “Puteva” da urade i dio regionalnog puta prema Busnovima i da će kreditna sredstva od 200 miliona maraka, za koje je ovo preduzeće apliciralo, biti raspoređeno u cijelj Republici Srpskoj i da se nijedno mjesto neće zaobići.
“Grad Prijedor ima podršku Vlade, javnih ustanova i institucija i nastavićemo ulagati u grad Prijedor koji će imati svoje mjesto koje zaslužuje s obzirom da se radi o jednom od najvećih gradova u Republici Srpskoj”, dodao je Nešić.
Potpisivanju sporazuma prisustvovao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović koji je rekao da Vlada Republike Srpske čini sve što je u njenim mogućnostima da što više sredstava uloži u rehabilitaciju i rekonstrukciju postojećih pravaca, te podsjetio da je zaključen koncesioni ugovor za izgradnju autoputa od Banjaluke do Novog Grada.
“Ovi radovi koji će biti izvedeni na kružnim raskrsnicama svakako će doprinijeti da se saobraćaj odvija bezbjednije i da je protok saobraćaja znatno bolji i unaprijediće komunikaciju, a i poslovno okruženje odnosno doprinijeti ukupnom razvoju grada Prijedora i ove regije”, dodao je Popović.

prijedorgrad.org

ASHA prodaja vozila