Početna Prijedorski region POSTIGNUT DOGOVOR O MJESEČNIM KARTAMA ZA SREDNJOŠKOLCE

POSTIGNUT DOGOVOR O MJESEČNIM KARTAMA ZA SREDNJOŠKOLCE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović, održao je danas sastanak sa predstavnicima svih 13 autobusnih prevoznika grada Prijedora, a povodom regulacije naplate đačkih karata obzirom da su se svi učenici vratili u školske klupe. Na sastanku se diskutovalo o dosadašnjim načinima naplate učeničkih karata obzirom na prekide školske godine uslјed pandemije virusa korona.

Konstatovano je da je za april mjesec dio prevoznika naplatio 50% od mjesečne karte, dio 25% ili su vršili naplatu dnevnih karata u autobusu. Dogovoreno je da će maturantima koji su platili 50% mjesečne karte ista vrijediti i za maj mjesec, tačnije polovinu maja koliko im traje nastava, dok će svi ostali srednjoškolci koji su platili 50% tom kartom putovati u junu mjesecu, tačnije polovinu juna koliko im traje nastava.

Gradonačelnik je naglasio da prepoznaje značaj i odgovornost koju nosi posao prevoznika, da cijeni njihove napore koje, kroz pandemiju korona virusa, ulažu kako bi pružili adekvatne usluge građanima našeg grada. Shvatajući tešku finansijsku situaciju u kojoj se prevoznici nalaze Gradonačelnik je najavio i finansijsku podršku rada prevoznika u visini od 2.000,00 KM, čija će prva polovina biti uplaćena krajem maja mjeseca, a druga polovina pred početak naredne školske godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je potvrdio da će se slični sastanci organizovati u periodu između dvije školske godine kako bi se našao najbolјi mogući model rada prevoznika na zadovolјstvo i prevoznika i putnika.

prijedorgrad.org