Početna BiH “Pošte Srpske” povećale dobit, ali i broj zaposlenih

“Pošte Srpske” povećale dobit, ali i broj zaposlenih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javno preduzeće “Pošte Srpske” prošlu godinu završilo je s profitom od 921.852 konvertbilne marke.

U ovom preduzeću, u kojem država ima gotovo 80 odsto učešća u kapitalu, godinu ranije su imali neto dobit od oko 44.000 KM.

Međutim, osim dobiti, povećan je i broj zaposlenih za 126, pa ih je na kraju prethodne godine bilo 2.419. Kako je ovo preduzeće navelo, od ukupnog broja zaposlenih njih 2.332 imalo je ugovor na neodređeno, 49 na određeno, a imali su i 38 pripravnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju 2018. godine imali su ukupno 2.293 zaposlenih. Ugovor na neodređeno je imalo 2.247 radnika, na određeno 28, dok je bilo 18 pripravnika.

Takođe, preduzeće je prikazalo da je prošle godine povećalo ukupne prihode za oko 5,1 milion KM i iznosili su 66,7 miliona KM. Istovremeno su povećali rashode za oko 4,3 miliona KM i na kraju prošle godine prikazani su u iznosu od 66,6 miliona KM.

Na čelu “Pošta Srpske” je Milan Radinović (Ujedinjena Srpska), koji je početkom jula 2019. preuzeo funkciju od Jasminke Krivokuće.

Predjsednik Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća je Slobodan Gavranović, bivši gradonačelnik Banjaluke. Njegov zamjenik je Željko Kovačević, bivši direktor “Elektrokrajine”, bivši ministar energetike i bivši direktor “Elektroprivrede RS”.

ASHA prodaja vozila