Početna Prijedorski region Postavljen temelj za stambeni kontejner Tomićima

Postavljen temelj za stambeni kontejner Tomićima

Nakon što je naša medijska kuća prije desetak dana objavila priču o teškom i neuslovnom životu tročlane porodice Tomić u Baltama, danas je zahvaljujući upornosti aktivista Udruženja “Optimisti” i ljudima dobre volje postavljen temelj za stambeni kontejner.

Lazo Tomić kaže da njegova majka i dva brata žive od 280 KM primanja. Imaju tek toliko za hranu i nešto lijekova koje moraju kupiti. Međutim, problem je kuća koja je u ruševnom stanju.

– Oni nisu gladni najveći hendikep za njih je kuća jer je u lošem stanju. Samo što se nije srušila. Ali evo, uz dobre ljude koji su došli rade i pomažu i nadam se da će oni u skorije vrijeme biti u toplom i sigurnom- kaže nam Lazo koji je sa porodicom podstanar u Prijedoru i živi od plate koju zaradi kao sezonski radnik na građevini.

Prva donacija u iznosu od 1.000 KM stigla je iz Udruženja “Optimisti”. Za pomoć Tomićima obratila im se Mjesna zajednica Kozarac. Kada su ih obišli i vidjeli u kakvim uslovima žive, odlučili su ne samo pružiti novčanu pomoć, već i pokrenuti akciju za postavljanje stambenog kontejnera, jer, kako kažu, nema ko drugi.

Nadamo se da će i ova akcija se završiti uspješno, da ćemo probuditi naše sugrađane da pomogu u kupovine stambenog kontejnera da požurimo snijeg će veoma brzo a vidite i samu u kakvim prostorijama živi porodica – kaže Zijad Čanić, predsjednik Udruženja “Optimisti”.

kozarski.com