Početna Prijedorski region Postavljen asfalt, nema više obustave saobraćaja

Postavljen asfalt, nema više obustave saobraćaja

Proteklog vikenda završena je rehabilitacija posljednje dionice magistralnog puta Prijedor-Banjaluka od Dragočaja do Prijedorske petlje. Direktor preduzeća “Prijedorputevi”, Radenko Crnogorac ističe da će narednih mjesec dana imati još posla oko postavljanja signalizacije i izgradnje bankina i pristupnih saobraćajnica, ali da više neće biti obustave saobraćaja.

“Možemo sa zadovoljstvom da konstatujemo da smo proteklog vikenda uspjeli da završimo sve asfalterske radove. Neće biti više obustava saobraćaja, ali radovi nisu još gotovi. Ostalo je da se odradi dio horizontalne i vertikalne signalizacije, postavljanje smjerokaza, te izrada bankina. Ostalo je da asfaltiramo predviđene pristupne saobraćajnice, tako da građani mogu da očekuju da će u narednih 20 dana do mjesec dana biti još radova na putu, ali bez ikakvih obustava. Radiće se samo lokalna regulacija saobraćaja gdje bude bilo potrebe”, rekao je Crnogorac.

Rehabilitacija magistralnog puta M-4, odnosno dionice magistralnog puta Banjaluka-Prijedor od Kozarca do Prijedorske petlje počela je prošle godine. Radovi su izvođeni po dionicama, a saobraćaj je tokom asfaltiranja preusmjeravan obilaznicama.  Dužina rehabilitovanog puta je 37,2 kilometra, a vrijednost investicije je 22 miliona KM.

kozarski.com