fbpx

Posljedice nevremena: Kuće pod vodom, ali opasnost prolazi

Obilna kiša poplavila je kuće i odnijela most u selu Dobrnja kod Tuzle. Bujica vode odnijela je lokalni most zbog čega je bez putne komunikacije ostalo oko 20-tak kuća.

Kako RTV Slon saznaje od lokalnog stanovništva mnogi od njih noć su proveli vani pokušavajući spriječiti prodiranje vode u svoje domove.

Sa vodom se danas bore i u Maglaju u kojem je poplavljen veliki broj kuća kao i poljoprivredna zemljišta.

Po podacima Civilne zaštite RS, u selima Ljeb, Osredak i Cerovica, u opštini Stanari, zaplavljeno je 20 kuća. Poplavljeno je 20 stambenih objekata i u Petrovu, a štete se još procjenjuju.

Također, u naselju Krčevljani u Modriči oštećeno je nekoliko kuća, a u Doboju su vatrogasci ispumpavali vodu iz nekoliko podruma.

Uz obilnu kišu u nekoliko općina padao je i grad. Štetu na voćkama i usjevima nanio je u selu Busnovi kod Prijedora.

Vjetar je lomio i stabla, a u banjalučkom naselju Motike bujični potok prijetio je da poplavi nekoliko domaćinstava, ali je opasnost prošla.

Tokom večeri zbog vjetra i jake kiše bilo je u prekidu snabdijevanje strujom u tri naselja u Banjaluci.

Vodostaji rijeka u RS usljed padavina u posljednja 24 sata (naročitu u slivovima rijeka Sane, Vrbasa i Bosne) su u porastu. Meteorolozi, međutim, ukazuju da se, budući da se u narednom periodu očekuje smirivanje sinoptičke situacije ne očekuje njihov dalji nagli rast.

Srpska Cafe

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila