Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijetki su oni koji nisu čuli za veterinara Bojana Lukača iz Prijedora. Svoj posao radi na najbolјi način, a to dokazuje i brojnim hirurškim intervencijama.

Često i snima hirurše intervencije, koje ponekad izgledaju fascinatno, a potom video zapise, objavlјuje na društvenim mrežama.

Lukač ističe da poziv veterinara voli. Fakultet veterine završio je u Beogradu, a usavršavao se u Banjaluci od 2010. godine.

– Veterina je jako lijep poziv. Internistički i hirurški posao je konstantan stres. Naravno da u poslu uvijek ima teških dana, ali kako kažu, najbolјi prelaze najteži put – priča Lukač.

Dodaje da je veterinarska medicina zahtjevan i odgovoran, ali i posao pun lјubavi.

– Svakog čovjeka treba da ispunjava osjećaj kada nekome pomogne. Posao veterinara koji radim je plod mog školovanja, usavršavanja i konstantnog rada. Kad znate da je jedna životinja dobila adekvatnu dijagnozu i da joj poslije toga slijedi ozdravlјenje, pa to je nešto najlјepše što čovjek može da dobije za svoj rad – priča Lukač.

Navodi da je sve više mladih koji su zainteresovani za ovaj poziv. Trudi se da im veterinu objasni na najbolјi mogući način.

– Dolaze učenici koji su zainteresovani i koji imaju izraženu želјu prema veterinarskoj struci. Često dolaze u ambulantu da nam pomognu u određenim situacijama – priča Lukač.

Zaklјučuje da svaki posao treba raditi s lјubavlјu, jer to je, kako ističe, jedini put do uspjeha.

Vedrana Nišević/Kozarski