Početna Pozitivne priče Porodica Grbić iz Sanskog Mosta vodi dva odlična restorana u St. Louisu

Porodica Grbić iz Sanskog Mosta vodi dva odlična restorana u St. Louisu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Sulejman Grbić prije više od četrdeset godina došao u St. Louis, nije ni slutio da će kao mesar voziti kamion. Njegova supruga Ermina tada je radila u tvornici.

Mladi bračni par brzo je shvatio da njihova zanimanja baš i ne odgovaraju poslovima kojima se bave pa su odlučili raditi ono što vole – ugostiteljstvo.

Ako vas put nanese u St. Louis, a poželite kušati vrhunsku hranu iz Bosne i Hercegovine, i uživati u ambijentu kao da ste kod kuće, ova dva restorana ne smijete propustiti: Grbić i Lemmons.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavite, tagujte mjesta i autentične lokacije koje ste posjetili u svijetu, a imaju veze sa Bosnom i Hercegovinom i ljudima sa ovih prostora.

Obitelj Grbić podrijetlom je iz Sanskog Mosta u Bosni i Hercegovini. Njihov sin Ermin, naš sugovornik, iako je rođen u Americi, bosanski jezik priča perfektno i odaje dojam nekoga kome je bitna tradicija.

– Već od malih nogu znao sam ko sam, šta sam i odakle dolazim. Prvi put sam BiH posjetio prije 13 godina. Stvarno mi se svidjelo, bio je to lijep osjećaj. Sve što smo vidjeli, jeli i radili bilo je kako sam zamislio. Od tada sam dolazio još desetak puta. Ići ću ponovno sa suprugom i djecom, kaže nam Ermin, čija je obitelj svoj prvi restoran otvorila 2002. godine.

Bila je to nekad stara zapuštena mljekara koja je danas pretvorena u ugledan objekt sa 150 sjedećih mjesta i salu za banket, za 400 ljudi.

Ovdje se organiziraju svadbe, koncerti i večere… Red sevdaha, red narodne glazbe, red kave i ćevapa s Baščaršije…

– Naš jelovnik je više evropski. Većinom su nam gosti Amerikanci i njima kada kažeš šnicla, oni odmah misle da je to nešto njemačko ili austrijsko. Uvijek moramo iznova objašnjavati šta je sarma, gulaš i odakle smo to mi, dodaje naš sugovornik.

Ovo je obiteljski posao. Svi rade sve: kuhaju, konobare, nabavljaju namirnice i čiste. Svi se vrlo dobro i slažu. Uz članove obitelji, Grbići upošljavaju i desetero djelatnika.

ASHA prodaja vozila