fbpx

Poplavljene kuće u opštini Jezero, iseljena višečlana porodica

Jedna višečlana porodica je iseljena, a 20 kuća u opštini Jezero poplavljeno je nakon izlivanja rijeka Jošavka i Pliva.

Rijeke, koje su nadošle usljed naglog topljenja snijega, poplavile su više stotina dunuma oranica i livada.

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić izjavila je Srni da vodostaj ubrzano povećava i da je voda došla do visine mosta na rijeci Plivi za Ljoljiće i Čerkazoviće, te da je ugrožen saobraćaj na magistralnom putu Bihać-Sarajevo.

Ona je objasnila da je iseljena višečlana porodica koja živi u zgradi stare ambulante, a da zgrada nove ambulante nije poplavljena, ali joj se ne može prići.

Ružičićeva je istakla da je ovo dugogodišnji problem opštine i da je njena uloga da brine o teritoriji i stanovništvu, iako su prava i obaveze vodotoka na višim instancama vlasti.

“Za sutra smo zakazali sastanak sa predstavnicima `Voda` Republike Srpske i Federacije BiH, Civilne zaštite, `Puteva` Republike Srpske i Federacije, kao i Hidroelektrane Jajce. Formiraće se komisija čiji će zadatak biti iznalaženje rješenja sanacija poplava na području Jezera”, objasnila je Ružičićeva.

Situacija je teška i u opštini Šipovo, gdje su se izlile rijeke Janj i Pliva i poplavile velike obradive površine i ugrozile dvadesetak kuća.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila