Početna Prijedorski region Popisani ugovori za realizaciju projekata dvije neformalne grupe

Popisani ugovori za realizaciju projekata dvije neformalne grupe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Fondacije ” Mozaik” su danas u Prijedoru potpisali ugovore i uručili simbolične čekove predstavnicima dvije neformalne grupe iz ovog grada ukupne vrijednosti 4.950 KM finansiranih kroz Program ” Omladinska banka”.

Direktor ovog programa Željko Pauković je izjavio da ova fondacija već godinama sa mladima radi na kreiranju dobre ekonomije u BiH, a u zadnjih 10 godina je kroz program Omladinske banke podržala društveno inovativne projekte neformalnih grupa mladih širom BiH.
” Do sada je u ovom projektu učestvovalo 40 opština i gradova i donatora ,a podržano je ukupno 1.735 projekata ukupne vrijednosti 6,4 miliona KM u čijoj realizaciji je učestvovalo 20.935 mladih preduzetnih volonterki i volontera”, istakao je Pauković.
U julu 2018. godini od strane Odbora za selekciju odobrena su dva projekta i to Dječije igralište Kneževina Dragotinja i Vježbom do zdravlja ukupne vrijednosti 4.950 KM.
” Ovi projekti su osvojili minimum od 50 glasova, koliko je potrebno za finansiranje i njihovom realizacijom nove sadržaje dobiće omladina mjsnih zajednica Gornja Dragotinja i Marini , odnosno Kneževina Dragotinja, kao i Udruženja djece sa posebnim potrebama `Neven`kroz postavljanje sprava za bavljenje sportom na otvorenom u okviru volonterkog rada sa djecom”, kazao je Pauković.
Pored ovog programa Omladinske banke, Fondacija Mozaik kroz Mozaik inkubator društvenih biznisa do sada je podržala 30 društvenih biznisa , a do 2026.godnne planitrana je podrška za oko 500 društvenih biznisa mladih, a kroz Projekat Omnaldinskje banke oko 5000 društveno korisnih projekata za lokalne zajednice.

ASHA prodaja vozila