Početna Region Pooštrena ograničenja na slovenačkoj granici stupila na snagu

Pooštrena ograničenja na slovenačkoj granici stupila na snagu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pooštrena ograničenja na slovenačkim granicama stupila su na snagu danas prije 11-dnevnog zaključavanja koje počinje 1. aprila.

Zatvaranje nekih graničnih prelaza već stvara probleme Slovencima koji svakodnevno prelaze granicu, prenijela je STA.

Osim veoma malog broja izuzetih, zabranjena su putovanja u sve zemlje koje su označene kao crvene na listi, a na spisku su svi susjedi Slovenije, i obavezan je 10-dnevni karantin po ulasku iz takvih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi putnici iz zemalja sa crvene liste moraće u karantin ukoliko ne pokažu PCR test urađen u EU ili nekoj od država šengenske zone u posljednjih 48 sati.

Sertifikat o imunizaciji vakcinama Pfizer-BionTech, Moderne ili AstraZencke ili dokaz da je osoba imala kovid-19 u poslednjih šest mesjeci, takođe, je dovoljan, pod uslovom da je izdat u zemlji EU ili u šengenskoj zoni.

U Sloveniju bez obaveznog karantina ili testiranja mogu ući međunarodni prevoznici, prevoznici koji napuštaju zemlju ili ulaze u nju na najviše osam sati, osobe u tranzitu, diplomate i djeca do 13 godina koja svakodnevno putuju u školu i njihovi vozači.

Bez karantina, ali sa brzim ili PCR testom koji nije star više od sedam dana, u Sloveniju mogu ući lica koja svakodnevno prelaze granicu, osobe starije od 13 godina koje prelaze granicu da bi išle u školu i njihovi vozači, vlasnici zemljišta sa obje strane granice i osobe koje odlaze na hitna putovanja.

(Agencije)

ASHA prodaja vozila