Početna Prijedorski region Ponovo blokiran račun opštine Dubica

Ponovo blokiran račun opštine Dubica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Račun opštine Kozarska Dubica (Bosanska Dubica) jutros je ponovo blokiran, a riječ je o trećoj blokadi u junu i petoj ove godine, saopšteno je iz opštinske uprave.

“U opštinsku upravu juče je stiglo obavještenje o prinudnoj naplati za iznos od 33.000 KM u korist Doma za stara lica iz Višegrada, što je treća u nizu blokada ovog mjeseca. Ukupan iznos po prinudnim naplatama u junu dostigao je 116.000 KM, što onemogućava redovno servisiranje tekućih obaveza”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su blokirana sredstva bila namijenjena socijalnim kategorijama i podsjeća da se, zbog uzastopnih prinudnih naplata po osnovu izvršnih presuda, budžetskim korisnicima ne isplaćuju redovno plate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Situacija je više nego složena, a očekuje se dodatno usložnjavanje kada stigne na naplatu presude u korist građevinske firme od 1.850.000 KM, te od dva fizička lica u ukupnom iznosu od 170.000 KM. Bez uključivanja višeg nivoa vlasti u rješavanje problema, doći će do mnogo većih posljedica”, saopšteno je iz opštinske uprave.

U saopštenju se mole svi budžetski korisnici i korisnici socijalne pomoći za razumijevanje i strpljenje, te ističe da se pokušava iznaći način za rješavanje problema u opštinskom budžetu.

ASHA prodaja vozila