Početna Prijedorski region Ponos toranj visok 23 metra, ali i devet novih garaža

Ponos toranj visok 23 metra, ali i devet novih garaža

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogradnja i rekonstrukcija Vatrogasnog doma u Prijedoru u završnoj su fazi. Izgrađeni su vatrogasni toranj, visok 23 metra, te devet novih garaža s izlazom na zapadni i jugozapadni dio grada, a uskoro se očekuje i pokrivanje dograđenog dijela objekta.

Veliki problem

– Daljnji radovi zavisit će od vremenskih prilika, ali očekujemo da  ćemo u skorije vrijeme završiti predviđeni dio posla. S novim garažama riješit ćemo problem u vezi sa parkiranjem većih vozila, a s novim izlazom i usko grlo ranijeg izlaza, koji nam je predstavljao veliki problem prilikom brzog odlaska na intervencije i gašenje požara – kazao je Nebojša Miljuš, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, u kojoj je angažirano 45 zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban ponos predstavlja vatrogasni toranj ne samo zbog visine, već i zbog toga što će poslužiti za postavljanje sistema radioveze, za uzbunjivanja, ali i za vatrogasne vježbe i obavezno i lakše sušenje vatrogasnih cijevi.

Nakon što se završe dogradnja i rekonstrukcija Vatrogasnog doma, prema Miljuševim riječima, planiraju i nabavku novih vozila.

Nove ljestve

– U prvom planu nam je nabavka još jednog vozila, novih autoljestvi, jer smo sa starima, koje su dotrajale, prilično onesposobljeni kad je riječ o intervencijama na visokim objektima – kazao je Miljuš.

Projekt vrijedan 1,7 miliona KM

S novim garažnim izlazom, preko zaobilaznice, vatrogasci će lakše stizati i do magistralnog puta Prijedor – Bosanski Novi.

Vrijednost investicije dogradnje i rekonstrukcije Vatrogasnog doma, koja je počela u maju prošle godine, iznosi skoro 1,7 miliona maraka.

ASHA prodaja vozila