Početna Vijesti POMOĆ PREVOZNICIMA U SRPSKOJ 1,2 MILIONA KM

POMOĆ PREVOZNICIMA U SRPSKOJ 1,2 MILIONA KM

Kompenzacioni fond Republike Srpske donio je odluku o pomoći od 1,2 miliona KM prevoznicima u Srpskoj zbog otežanog privređivanja u uslovima pandemije virusa korona, rekao je premijer Republike Srpske Radovan Višković.
“Za tri mjeseca ćemo platiti poreze i doprinose za zaposlene u ovoj djelatnosti, što na mjesečnom nivou iznosi 400.000 KM”, izjavio je Višković nakon sjednice Upravnog odbora Kompenzacionog fonda Republike Srpske u Banjaluci.

On je naveo da su za prevoznike u Srpskoj od početka pojave virusa korona od marta prošle godine do aprila ove u jednom momentu plaćali najnižu platu, poreze i doprinose.

Višković je dodao da je Kompenzacioni fond Republike Srpske donio odluku o pomoći tekućeg poslovanja banjalučkog aerodroma sa 500.000 KM, jer je njegovo poslovanje bilo otežano zbog pandemije.

“Očekujemo do kraja ove godine sa ovom pomoći da će aerodrom u Banjaluci biti u poziciji da stabilizuje svoje poslovanje i da će iz redovnih prihoda finansirati svoj razvoj”, istakao je Višković.

On je rekao da je Upravni odbor razmatrao izvještaj o radu Kompenzacionog fonda Republike Srpske za devet mjeseci ove godine.

“Od naših socijalnih partnera Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske je konstatovana činjenica da smo rebalansom budžeta za 2021. godinu sredstva u Kompenzacionom fondu sa 90 miliona KM, kako je to bilo planirano, povećali na 120 miliona KM”, napomenuo je Višković.

kozarski