Početna Prijedorski region POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVI VRTIĆ

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVI VRTIĆ

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor položili su danas kamen temeljac  za novi vrtić, koji će se graditi u naselju Pećani.  Novi vrtić prije svega će najviše olakšati djeci i roditeljima, rekla je Cvijanovićeva, dodajući da su ovakvi projekti pokazatelj odgovornosti lokalnih vlasti prema svojim građanima.

– Ovo je veliki napor, i ja podržavam ovo što rade gradonačelnik i Gradska uprava. Ponašaju se kao odgovorni ljudi, odgovorna vlast i institucije koje izlaze u susret svojim građanima. Naravno, uz dobru saradnju sa republičkim institucijama, takvo nešto neće izostati. Zato smo i u stanju da realizujemo toliko projekata  – izjavila je Cvijanovićeva, dodajući da se mogu očekivati i novi projekti u Prijedoru.

Izgradnjom ovog objekta, koji će imati kapacitet za 220 djece, u velikoj mjeri će se riješiti dio problema sa nedostatkom mjesta u prijedorskim vrtićima, poručio je gradonačelnik.

– Biće to jedan savremen objekat. Mi smo srećni što u našem gradu imamo sve veći broj djece. Međutim, poražavajuća je činjenica da je u prethodnih nekoliko godina lista čekanja za upis u predškosku ustanovu postajala sve duža. Zato je ovo prioritet, i riječ je o jednom od značajnijih projekata za Prijedor – izjavio je Javor.

Novi vrtić nosiće naziv „Cvrčak“, i poslovaće u okrilju Dječijeg vrtića „Radost“, iz kojeg su pozdravili izgradnju ovog objekta.

-Kada imate u vidu da je na posljednje konkursu za upis djece u vrtić bez mejsta ostalo preko 200 mališana, onda vam je jasno koliko je ova potreba velika. Zato smo zahvalni Gradskoj upravi i predsjednici Željki Cvijanović na ovoj inicijativi – rekla je Tatjana Brdar, direktor vrtića „Radost“.

Izgradnja vrtića koštaće  oko 3,1 miliona KM, od čega će Grad učestvovati sa dva miliona, dok će ostatak sredstava obezbijediti predsjednik RS i Vlada RS.

kozarski.com