U Kozarskoj Dubici / Bosanska Dubica održan protest nezadovoljnih poljoprivrednika. „Ukoliko se Dodik i nadležna ministarstva ne oglase i ne rješe problem do polovine iduće sedmice , blokiraćemo saobraćajnice“, kategorično poručuju dubički poljoprivrednici.

Poljoprivrednici nisu zadovoljni radom lokalne vlasti. Na ulice su izvezli traktore kako bi skrenuli pažnju na probleme koji muče poljoprivredne proizvođače u toj opštini.

Traže pravedniju raspodjelu opštinskog zemljišta. Poljoprivrednici su mirne proteste organizovali, kako bi ukazali nadležnima na potrebu da obradive površine na području opštine Kozarska Dubica treba da koriste poljoprivrednici iz te opštine.

Republika Srpska je prije desetak godina oko 500 hektara obradivog zemljišta dodjelila drugom licu iz druge opštine , a kraje prošle godine istekao je ugovor o zakupu.

U više navrata kako ističu dobijali su obećanje od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će problem rješiti i zemljište dodjeliti dubičkim poljoprivrednicima ali čitava priča spala je na obećanje.

„Ukoliko se Dodik i nadležna ministarstva ne oglase i ne rješe problem do polovine iduće sedmice , blokiraćemo saobraćajnice“, kategorično poručuju dubički poljoprivrednici.

Njihov zahtjev je da se ovi sporni hektari stave na raspolaganje opštini Kozarska Dubica koja bi potom provela proces dodjele zemljišta dubičkim poljoprivrednicima.

Vlast i u Kozarskoj Dubici je u rukama SNSD-a.

(BN Foto: BN)