Početna Vijesti Policiji se javio vlasnik kombija, nije bilo otmice djeteta u Cazinu

Policiji se javio vlasnik kombija, nije bilo otmice djeteta u Cazinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik plavog kombija, čije su fotografije sa nadzornih kamera u blizini Osnovne škole “Cazin 1” u Cazinu objavljene na društvenim mrežama, kao vozila u kojem su navodni otmičari u ponedjeljak ujutro odvezli dijete, došao je u prostorije Policijske stanice Bihać i ispričao zašto se njegov kombi nalazi na nadzornim snimcima, te da nije bilo nikakve otmice.

Kako je za “Faktor.ba” rekao Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, vlasnik spornog kombija prepoznao je svoje vozilo na fotografijama, te razjasnio situaciju.

“On je ispričao kako je svojim kombijem u to vrijeme bio ispred tržnog centra nedaleko od škole, zajedno sa prijateljima – bračnim parom, i njihovim djetetom starim oko četiri godine. Oni su u tržnom centru obavili ono što su trebali, sjeli u vozilo i unutra ubacili dijete, što su djevojčice pogrešno protumačile, te se uputili prema Bihaću. Od vlasnika kombija i drugih osoba su uzete izjave, te je u ovom slučaju najvjerovatnije u pitanju pogrešna percepcija učenica onoga što se dogodilo”, rekao je Šiljdedić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije učenice petog razreda ranije su direkoru škole prijavile kako su svjedočile otmici djeteta. Navodno su vidjele kako je neki muškarac ubacio dijete u kombi. Direktor je o tome obavijestio policiju jutros oko 10 sati.

Odmah se pristupilo provjeri informacija ne terenu, a policiji tokom dana nije prijavljen nestanak nijednog djeteta bilo gdje na području Cazina.

(Faktor.ba)

ASHA prodaja vozila