Policijski službenici Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su dva putnička motorna vozila i moped.

Vozilo marke „Audi“ oduzeto je od lica M.Z. iz Prijedora nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da M.Z. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 2.900,00 KM.

Vozilo marke „BMW“ oduzeto je od lica V.G. iz Novog Grada nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola i prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da V.G. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 2.400,00 KM.

Od lica Z.B. iz Prijedora oduzet je moped nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da moped nije registrovan i da Z.B. upravlja bez važeće vozačke dozvole. Z.B. je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i po osnovnu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 3.600,00 KM.
Protiv navedenih lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.