Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a su okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva “Transporter” uhapsili su šest osoba.
Uhapšene su osobe inicijala B.C., M.M., P.V., S.V., D.K. i M.V. na području Banje Luke.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, uhapšena su tri bivša i dva trenutna pripadnika MUP Republike Srpske zbog sumnje da su radili za Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića. Terete se da su se bavili trgovinom narkoticima.

Oni će danas biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH, a nadležnom tužilaštvu biće dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizovani kriminal:

za osobu B.C. kao organizatora kriminalne grupe i osobu A.N. u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet opojnim drogama”

za osobu M.M. i P.V. u vezi sa krivičnim djelom NNeovlašteni promet opojnim drogama“ i “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”

za osobu P.D., kao organizatora kriminalne grupe, te osobe M.M., D.K., S.V. i M.V. u vezi sa krivičnim djelom “Zloupotreba službenog položaja” i “Sprečavanje dokazivanja”.

Predao se Petar Dukić, prvoosumnjičeni u predmetu “Transporter”, kod kojeg je pronađeno 300 kg skanka

Sve aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Imajući u vidu da se među uhapšenim nalaze i dva policijska službenika, D.K. i M.V., isti će biti suspendovani, a protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.
Imovina narko grupe
Proširena istraga o nekretninama Bojana Cvijetića nakon informacije da je prodao stan Mektiću

Prema nezvaničnim informacijama osoba inicijala B.C. je Bojan Cvijetić, bivši savjetnik nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića. On je i ranije hapšen u ovoj akciji.

Podsjećamo da su u akciji “Transporter” koja se realizuje još od 2021. godine. policijski službenici pronašli i oduzeli 303 kg opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih motornih vozila.