Početna Vijesti Policija rastjerala građane iz dvorišta crkve, majka Davida postavila osam pitanja

Policija rastjerala građane iz dvorišta crkve, majka Davida postavila osam pitanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je kazala da će odgovori na ta pitanja pokrenuti stvari s mrtve tačke

Grupa građana Banje Luke, predvođeni majkom ubijenog Davida Dragičevića Suzanom Radanović, večeras su došli u Sabornu crkvu Hrista Spasitelja kako bi zapalili svijeće. Danas je 283. dan od Davidove smrti koja nije rasvijetljena.

Na lice mjesta stigla je i policija koja je upozorila okupljene da nemaju dozvolu za skup i da se raziđu. Policija je ušla u dvorište crkve odakle je tjerala građane dok je u pripravnosti i specijalna policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suzana Radanović je uspjela prije dolaska policije obratiti se medijima navodeći da ne zna šta je sa Davorom niti gdje se on nalazi. Ona je postavila nekoliko pitanja u vezi pronalaska tijela njenog sina 24. marta 2018. godine.

1. Vatrogasci koji su izvukli tijelo Davida, Davoru su rekli da je tijelo pronađeno na suhoj pješčanoj površini, a na slikama uviđaja tijelo je u vodi.
2. Zašto je inspektor Siniša Kojdić koji je vodio uviđaj napisao u zapisniku da su prisutni policajci iz PS Lazarevo kada su bili iz PS Centar?
3. Zašto je smijenjena dežurna tužiteljica koja je izašla 24. marta kada je nađeno tijelo i koja je naložila obdukciju jer je sumnjala na ubistvo?
4. Kako su se predmeti iz kuće porodice Rađen našli u džepovima Davida, a neki od njegovih predmeta nema?
5. Otkud patolog Željko Karan na konferenciji MUP-a RS 26. marta i zašto nije bio tužilac?
7. Zašto je Karan iznio nepotpune nalaze obdukcije?
8. Zašto su najviši funkcioneri slagali da je David koristio LSD, marihuanu i lakohol kada je poznato da u Banjoj Luci nema tokiskološke laboratorije?

Ona je kazala da će odgovori na ta pitanja pokrenuti stvari s mrtve tačke.

– David je otet na Trgu Krajine u samom centru grada Igore Radojičiću, u tvom sigurnom gradu u koji pozivaš turiste. Riješi ubistvo mog djeteta. Lukaču, riješi ubistvo mog djeteta ili podnesi ostavku iz moralnih razloga – kazala je ona.

(Fokus)

ASHA prodaja vozila