Početna Vijesti Policija provjerava glasanje u brojnim mjestima

Policija provjerava glasanje u brojnim mjestima

Pripadnici policije u Gradišci, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, juče su započeli s provjerama navoda Jelene Trivić, kandidatkinje PDP-a za predsjednika RS, da je došlo do izbornih manipulacija na biračkom mjestu u selu iz kojeg potiče. Ovo nije jedino mjesto koje se provjerava.

Podsjećanja radi, Trivićeva je juče na pres konferenciji ukazala na to da evidencija iz Centralne izborne komisije BiH pokazuje da na biračkom mjestu u Krajišniku nije osvojila nijedan glas, a da je jedan od kandidata koji je tipično osvajao mali broj glasova, na tom mjestu osvojio 137 glasova.

Prema njenim riječima, ovo je dokaz da je bilo izbornih manipulacija, i da to potkrepljuje navode PDP-a iz izborne noći da je došlo do neobjašnjivog preokreta u trci za predsjednika.

“Preduzimamo mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na osnovu dobijenih informacija koje su objavljene u sredstvima javnog informisanja da su postojale određene nepravilnosti u toku izbornog procesa na glasačkom mjestu Krajišnik na području grada Gradiška. Nakon završenih aktivnosti o svemu će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu”, naglašeno je u saopštenju Policijske uprave Gradiška.