fbpx

Policija pretresla stanove razrednika i njegovog sina u Bihaću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) pretresli su prekjuče stan u kojem živi Mensud Hožić (62), razrednik u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, koji se sumnjiči da je slao SMS poruke svojoj 14-godišnjoj učenici, nudio joj seks, a potom prijetio da to nikome ne smije reći.

Policija je pretresla i stan njegovog sina Ervina, s čijeg su broja, navodno, stizale šokantne prijeteće poruke djevojčici. Tom prilikom policija je od njih oduzela računare, ali i dva mobilna od Ervina, srebrne i zlatne boje.

Kako je ranije izjavila učenica koja ovih dana proživljava pakao, razrednikov sin koristio je mobilni crne boje.

Ipak, ovi pretresi konkretan su korak koji je preduzet u dosadašnjoj dvosedmičnoj istrazi, piše Avaz.

Portparol Tužilaštva ZDK Mirna Poljac ističe da još nisu zaprimili zvanični izvještaj MUP-a ZDK o počinjenom krivičnom djelu, jer se još provode neophodne predistražne radnje „s ciljem da se dokumentuje osnov sumnje o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu istog“.

– Postupajući tužilac rukovodi predistražnim radnjama, u okviru kojih se provode i sva potrebna i relevantna vještačenja, te druge predistražne radnje koje vode ovlaštena službena lica PU I Zenica, a sve u cilju utvrđivanja osnovanosti prijave roditelja maloljetne učenice – kaže Poljac.

Ne želi biti na istom panou s razrednikom

Zbog horora koji proživljava od 1. marta, ali i nemara direktora škole Esada Ćorovića, koji je, kako tvrde djevojčica i njena porodica, cijelu stvar htio zataškati, učenica ne želi da se njena fotografija nađe na panou s fotografijom razrednika.

– Ona ne želi da bude na maturskom panou jer je i njegova fotografija na njemu. Hoće li ustrajati ili će se predomisliti, vidjećemo – kaže u njenoj porodici.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila