Početna BiH Policija pretresla stanove razrednika i njegovog sina u Bihaću

Policija pretresla stanove razrednika i njegovog sina u Bihaću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) pretresli su prekjuče stan u kojem živi Mensud Hožić (62), razrednik u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, koji se sumnjiči da je slao SMS poruke svojoj 14-godišnjoj učenici, nudio joj seks, a potom prijetio da to nikome ne smije reći.

Policija je pretresla i stan njegovog sina Ervina, s čijeg su broja, navodno, stizale šokantne prijeteće poruke djevojčici. Tom prilikom policija je od njih oduzela računare, ali i dva mobilna od Ervina, srebrne i zlatne boje.

Kako je ranije izjavila učenica koja ovih dana proživljava pakao, razrednikov sin koristio je mobilni crne boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ovi pretresi konkretan su korak koji je preduzet u dosadašnjoj dvosedmičnoj istrazi, piše Avaz.

Portparol Tužilaštva ZDK Mirna Poljac ističe da još nisu zaprimili zvanični izvještaj MUP-a ZDK o počinjenom krivičnom djelu, jer se još provode neophodne predistražne radnje „s ciljem da se dokumentuje osnov sumnje o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu istog“.

– Postupajući tužilac rukovodi predistražnim radnjama, u okviru kojih se provode i sva potrebna i relevantna vještačenja, te druge predistražne radnje koje vode ovlaštena službena lica PU I Zenica, a sve u cilju utvrđivanja osnovanosti prijave roditelja maloljetne učenice – kaže Poljac.

Ne želi biti na istom panou s razrednikom

Zbog horora koji proživljava od 1. marta, ali i nemara direktora škole Esada Ćorovića, koji je, kako tvrde djevojčica i njena porodica, cijelu stvar htio zataškati, učenica ne želi da se njena fotografija nađe na panou s fotografijom razrednika.

– Ona ne želi da bude na maturskom panou jer je i njegova fotografija na njemu. Hoće li ustrajati ili će se predomisliti, vidjećemo – kaže u njenoj porodici.

ASHA prodaja vozila