Početna BiH Policija prekinula KORONA-ŽURKU: Kažnjeni pjevači, ljekar, profesor, ministar (VIDEO)

Policija prekinula KORONA-ŽURKU: Kažnjeni pjevači, ljekar, profesor, ministar (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekinuli su veliki korona-dernek u restoranu Golf Klub u Sarajevu.

U prekidanju zabave učestvovala je i Specijalna jedinica MUPKS, a prisutnima su, kao i vlasniku objekta, izdati prekršajni nalozi i svi će biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

Kako saznaje Klix, zabava je organizovana povodom proslave rođendana ljekara Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na KCUS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u restoran stigla odmah po prijavi da se u ovom ugostiteljskom objektu održava zabava koja je u suprotnosti sa mjerama i preporukama koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa.

Na zabavi su, kako navodi Klix, bili estradni umjetnici Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekat Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, kao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

Upravo je pjevačica Slađana Mandić na svom Instagram profilu objavila nekoliko storyja na kojima se vidi kako se prisutni zabavljaju uz muziku, hranu i piće.

Izvinjavam se zbog neprijatnosti, malo s prijateljima…

Dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić koji je i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane korona virusom u KS, takođe je učestvovao večeras na “korona -derneku u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu.

Fejzić je nakon što su mediji objavili informacije o derneku, objavio i status na Fejsbuku, prenosi Avaz.

– Dragi prijatelji, izvinjavam se svima zbog večerašnjeg ispada. Bio sam s prijateljima nakon dužeg vremena, našem dobrom prijatelju na rođendanu i svi ćemo snositi sankcije. Žao mi je zbog neprijatnosti koju ste osjetili – napisao je Fejzić.

Ismir Jusko, ministar MUP-a KS rekao je večeras za Avaz da su svim učesnicima zabave na licu mjesta izdati su prekršajni nalozi od 500 maraka dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM.

ASHA prodaja vozila