Početna BiH Policija ove godine dobija nove uniforme

Policija ove godine dobija nove uniforme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija Republike Srpske dobiće ove godine nove uniforme.

Tako je bar nedavno najavio ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. Posljednji put uniforme su za policiju nabavljene su tenderom 2017 godine a policajcima su stigle tek u martu 2018 godine.

Tenderom iz 2017. godine uniforme su nabavljene od sarajevsko visočke kompanije KM Trade a tada su domaći proizvođači upozoravali da je tender napisan tako da pogoduje toj kompaniji koja se jedina na kraju i javila na javni poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uniforme su plaćene 7,3 miliona maraka.

– Obavještavamo Vas da je Pravilnikom o uniformi policijskih službenika rok važenja uniforme tri godine, te da je imajući u vidu da su sadašnje uniforme policijskih službenika nabavljene 2017. godine, istima istekao rok. U tom smislu planirana je nabavka novih uniformi koja će biti izvršena u skladu sa pozitivnim zakonskim aktima i Pravilnikom o uniformi, pojasnili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U opoziciji podsjećaju na prethodni tender kada kompanije iz Republike Srpske nisu mogle da ispune uslove tendera. Napominju da se o tome sada mora voditi računa.

U tenderu iz 2017. godine bilo je naglašeno da uniforme moraju da budu američkog brenda 5-11 a slučajno ili ne jedini zastupnik tog brenda za Bosnu i Hercegovinu tada je bila upravo firma KM Trade iz Visokog.

BN