Početna BiH Policija na nogama zbog odbjeglog žestokog momka

Policija na nogama zbog odbjeglog žestokog momka

Policija traga za odbjeglim žestokim momkom iz Bijeljine Zlatanom Ćukom (29), ali i njegovim ocem Boškom (62), jer su osumnjičeni da su u srijedu naveče, u lokalnoj kafani “Stara priča”, pokušali ubiti sugrađanina Rajka Perića (44).

Perić je u obračunu najvjerovatnije iz pištolja pogođen u nogu, gdje ima dvije rane, te je prebačen u bijeljinski Dom zdravlja, čiji su ljekari potvrdili da nije životno ugrožen.

Pucnjava je policiji prijavljena u 20.22, a odigrala se u Ulici Živojina Mišića, u kafani koja radi u sklopu tamošnje stare željezničke stanice.

“Uviđajem, kao i na osnovu operativnih i istražnih mjera i radnji, policajci su utvrdili da su oružje upotrijebili Z.Ć. i B.Ć., a da je povrijeđen R.P.”, saopštila je juče Spomenka Nenić, portparol PU Bijeljina.

Nakon što je ispaljeno više metaka, osumnjičeni su se dali u bjekstvo. Više izvora potvrdilo je “Nezavisnim” da je policija istog momenta dignuta na noge te da su brojne patrole počele kružiti gradom. Uključene rotacije i sirene bile su na sve strane.

“Istovremeno, na izlazima iz Bijeljine stajala je policija. Neki od policajaca bili su naoružani dugim cijevima. Kontrolisali su svaki auto koji je nailazio. Ali, baš svaki! Provjeravali su ko su putnici”, pojašnjava naš sagovornik.

Policija češlja više lokacija i ulaže maksimalne napore kako bi došla do bjegunaca, što i ne čudi ako se zna o kome je riječ. Naime, ovo nije prvo bjekstvo Zlatana Ćuka. On je svojevremeno povezivan s još jednim vatrenim obračunom, odnosno da je iz automatske puške, prije devet godina, zapucao u kafiću “Fićo”, kada su ranjena trojica muškaraca, a zatim i pobjegao, ali je kasnije uhvaćen. Ispaljeno je tada više hitaca u kafić u kojem je bio veći broj gostiju. Vrijedi napomenuti da je vlasnik tog kafića, kako je tada objavljeno, ni manje ni više nego u srijedu ranjeni Rajko Perić, što znači da preksinoćni obračun, po svemu sudeći, vuče korijene iz prošlosti.

(Nezavisne)

Dental Studio Prijedor