Početna Crna hronika Policija istražuje “hirurga” iz Prijedora, direktor bolnice nezainteresovan

Policija istražuje “hirurga” iz Prijedora, direktor bolnice nezainteresovan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedorska policija, u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u ovom gradu pokrenula je istragu kako bi se utvrdilo da li je hirurg prijedorske bolnice Stanko Baćo do svoje specijalističke diplome došao na legalan način, potvrđeno je za portal CAPITAL u Policijskoj upravi (PU) Prijedor.

Podsjećamo, kako je CAPITAL nedavno objavio i dokumentovao, Baćo je u martu 2013. godine napustio specijalizaciju u Beogradu i zaposlio se u jednoj bolnici u Njemačkoj gdje je je radio do jula 2014. godine. Dok je primao platu od nekoliko hiljada evra nije se odrekao ni plate specijalizanta koju mu je isplaćivala bolnica u Prijedoru, a koju je grubo prevario i obmanuo. Takođe, prekršio je osnovna pravila i načela specijalizacije, čega je od početka bio svjestan.

Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale Stanka Baće su nam kazali da provjeravaju sve navode objavljene u našem tekstu, a koje se odnose na zakonitost sticanja njegove specijalističke diplome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju utvrđivanja nezakonitosti prilikom sticanja navedene diplome od strane predmetnog lica o istom će biti podnešen izvještaj nadležnom tužilaštvu”, kazali su u PU Prijedor.

Dok policija istražuje, direktor bolnice “Mladen Stojanović”, Mirko Sovilj nije uradio ništa kako bi provjerio šta mu je doktor radio i gdje je boravio za vrijeme dok su ga iz ove ustanove poslali na usavršavanje, i sve to skupo plaćali.

Na desetine poruka u kojima se vidi kako je Baćo sve vrijeme bio svjestan svojih grešaka i postupaka, očigledno nisu bile dovoljne direktoru da uradi bilo šta kako bi nedvosmisleno pokazao da zdravstvena ustanova kojom rukovodi želi da se ovaj slučaj rasvijetli do kraja.

Ja sam vam već dao izjavu za doktora i tu nemam ništa ni da dodam ni da oduzmem”, poručio nam je Sovilj u kratkom telefonskom razgovoru odbijajući bilo kakvu dalju diskusiju.

Ima li Sovilj pravo da bude ovoliko nezainteresovan s obzirom na veoma osjetljiv i odgovoran posao sa kojim se bavi Stanko Baćo, pitali smo i ministra Alena Šeranića. On nam je prošle sedmice obećao odgovor na naša pitanja, a do objave ovog teksta, nismo ga dobili.

Sovilj nam nije dao priliku da ga ispitamo o detaljima poruke koja je u našem posjedu, a koja možda ukazuje zbog čega nije previše zainteresovan da se stvari iznesu na čistac.

U njoj se vidi kako je  Baćo 2015. godine iz očaja i straha da ne bude razotkriven, planirao da ga podmiti.

Da podmitim Sovilja? 20.000 KM? Dosta mu”, stoji u poruci.

Priliku da ovu poruku pojasni dobio je i njen autor, doktor Baćo ali odgovora na naše pitanje nije bilo.

Iz Strukovnog sindikata doktora Medicine čiji je Baćo član, pozivajući se na  presumpciju nevinosti nisu željeli da komentarišu navode iz našeg ranijeg teksta. Ipak, dali su mišljenje o tome ko bi sve od nadležnih trebao da reaguje.

Po našem mišljenju u prvom redu je poslodavac koji treba da utvrdi relevantne činjenice u ovom predmetu, a i resorno ministarstvo ima neke obaveze u dijelu koji se odnosi na provedenu specijalizaciju”, kazao je Miodrag Femić, predsjednik Sindikata.

capital.ba

ASHA prodaja vozila