Početna Region Policija ga odmah uhapsila: Vozio automobil sa 3,2 promila alkohola u krvi

Policija ga odmah uhapsila: Vozio automobil sa 3,2 promila alkohola u krvi

Mortus pijani vozač iz Zrenjanina uhvaćen je u ponedjeljak uvečer kako divlja ulicama ovog grada sa nevjerovatnih 3,2 promila alkohola! Njega su saobraćajci momentalno poslali u stanicu na trežnjenje, a već sljedećeg dana ga je sudija za prekršaje osudio na 30 dana zatvora, uz devetomjesečno oduzimanje dozvole i 15 kaznenih poena.

Prema riječima toksikologa, ovaj bahati vozač je bio u najtežem mogućem stanju pijanstva, jer da bi napuhao toliko promila, bilo je potrebno da popije litar rakije, 16 piva ili pet flaša vina. S druge strane, saobraćajni stručnjaci se čude kako je Zrenjaninac uopšte uspio da upravlja automobilom, a da ne izazove nikakav udes, piše Informer.rs.

Kako otkriva naš sagovornik iz MUP, saobraćajci iz patrole koja je zaustavila pijanog Zrenjaninca bili su u šoku kada su vidjeli s koliko promila alkohola u krvi upravlja kolima.

– U ponedjeljak, negdje oko 16 sati, saobraćajci su zaustavili vozača koji im je bio veoma sumnjiv jer je krivudao putem i vidjelo se da žestoko ugrožava sigurnost u saobraćaju. Čim je spustio staklo, shvatili su da imaju posla s mortus pijanim čovjekom. Izmjerili su mu 3,2 promila i momentalno ga poslali u stanicu, gdje je proveo 12 sati i trijeznio se. Nakon toga su ga predali sudiji za prekršaje, koji ga je osudio na 30 dana zatvora, uz devet mjeseci oduzimanja dozvole i 15 kaznenih poena – kaže naš izvor iz Saobraćajne policije.

Dragan Joksović kaže da je čovjek kom je izmjereno 3,2 promila alkohola u krvi narodski rečeno – mrtav pijan i ističe da bi sigurno nekog ubio u saobraćaju da ga policija nije zaustavila.

– Čovjek sa 3,2 promila alkohola u krvi nema sposobnost rasuđivanja i percepcije prostora, a kamoli sposobnost za vožnju. Refleksi su mu, najprostije rečeno, “ravni nuli” odnosno toliko pijana osoba nema nikakvu kontrolu nad sobom. Da bi neko dospio u stanje tako žestokog pijanstva, mora da popije litar dobre rakije ili bar 16 piva u cugu. Ili mnogo, mnogo vina, barem četiri ili pet flaša – objašnjava Joksović.

(Avaz)

Dental Studio Prijedor