Početna Crna hronika Policija ga intenzivno tražila: Renato Marjanović sam se prijavio na Psihijatriju

Policija ga intenzivno tražila: Renato Marjanović sam se prijavio na Psihijatriju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renato Marjanović iz Prijedora, koji je sinoć iz automatske puške ispalio 17 hitaca u lokal “Četiri WD” u Prijedoru, jutros je otišao u banjalučku Kliniku za psihijatriju gdje je zadržan.

– Lice R. M. samovoljno se javilo u Kliniku za psihijatriju i tu će biti zadržan u zatvorenom prostoru. Policija će ga ispitati kada se za to steknu uslovi. U toku je potraga za vozilom i oružjem koje je koristio – rekli su za Nezavisne u Policijskoj upravi Prijedor ne navodeći detalje.

Podsjetimo, policija u Prijedoru saopćila je da intenzivno traga za Renatom Marjanovićem, koji je sinoć ispalio rafalno više hitaca iz automatske puške u pravcu ugostiteljskog objekta u tom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je pucao prema objektu, Marjanović se vozilom “opel corsa” udaljio u nepoznatom pravcu.

U pucnjavi nije bilo povrijeđenih, dok je na objektu pričinjena znatna šteta.

Renato Marjanović i odranije je poznat po nasilničkom ponašanju, a u žižu javosti dospio je u martu 2019. godine kada je na otpadu sekundarnih sirovina maltretirao i vrijeđao povratnika, sugrađanina bošnjačke nacionalnosti.

U januaru ove godine policija mu je u Bosanskoj Dubici oduzela “VW touran” nakon što je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 15.885 KM.

U pretresu vozila je otkrivena poluautomatska puška M59/66 kalibra 7,62milimetra, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.

ASHA prodaja vozila