Početna Pozitivne priče Policajka penzioneru vratila novčanik pun novca

Policajka penzioneru vratila novčanik pun novca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da u Bosni i Hercegovini i u doba pandemije ima poštenjačina, pokazuje primjer policajke Jasmine Konjić, uposlenice Policijske uprave (PU) Doboj.

Kartica i dokumenti

Ona je nedavno na izlazu iz zgrade PU u travi ugledala novčanik u kome su bili lični dokumenti, bankovna kartica i novac. S obzirom na to da je vlasnik bio stariji od 65 godina, pretpostavila je da je riječ o novcu od penzije koje su se tih dana dijelile u Doboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U novčaniku, osim novca, bila je i lična karta čovjeka iz naselja Mali Prnjavor kod Doboja, kontakt sam uspostavila brzo, pa je umjesto vlasnika, stigao njegov zet i preuzeo novčanik. Nudio je nagradu, ali ja to nikada ne bih uzela, bez obzira koliku sumu da sam pronašla u novčaniku. Kako bih mogla zaspati, a kod sebe držati i trošiti nečije pare koje nisu moje, koje nisam ja zaradila. To bi me proganjalo do kraja života – kaže Konjić, koja živi u naselju Brijesnica Velika u Doboj-Istoku.

Završila akademiju

Ona je 2002. godine završila Policijsku akademiju u Banjoj Luci i odmah je počela raditi u PU Doboj. S kolegama se izvanredno slaže, a u narodu više nema predrasuda da žena ne može biti policajac.
– Može, i to uspješno i profesionalno, samo se treba posvetiti svome poslu. Ja ovaj posao radim sa voljom punih 17 godina, udata sam i imam sina – kaže Konjić.

 

Avaz

ASHA prodaja vozila