Početna Crna hronika Policajca Jurišića sumnjiče da je znao da će načelnik Bašić biti ubijen

Policajca Jurišića sumnjiče da je znao da će načelnik Bašić biti ubijen

Istraga i dokazi ukazuju da je tokom 2021. godine, kao ovlašteno lice MUP-a RS Dejan Jurišić uhapšeni policajac iz Prijedora imao informaciju da se sprema ubistvo Radenka Bašića, načelnika krim-policje Prijedor, kao i o osobama koje ubistvo pripremaju, a takvu informaciju nije prenio nadležnim organima, saopšteno je iz Tužilaštva BIH.

Jurišić, kao i Haris Gredelj i Bojan Dejanović, koji su u ponedjeljak uhapšeni ispitani su u Tužilaštvu BiH, a nakon što je ispitao osumnjičene, postupajući tužilac je prema Sudu BiH upitio prijedlog za određivanje pritvora za Jurišića inače, zaposlenog u PU Prijedor. Jurišića terete i da je održavao kontakte sa kriminogenim osobama i pomagao u iznudama novca od građana na području Prijedora.

Trojac je uhapšen u akciji MUP-a RS na području Prijedora a dovode u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koju je predvodio Prijedorčanin Dalibor Railić zvani Dugi, koji je označen kao naručilac ubistva Radenka Bašića.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, mjera pritvora za Jurišića  zatražena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

“Navedeni osumnjičeni je pod istragom, zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom iznuda i krivičnim djelom zloupotreba službenog položaja”, navode iz Tužilaštva.

Ostala dvojica osumnjičenih lišenih slobode u istoj akciji, dala su detaljne iskaze, dokazi su prikupljeni i dokumentovani, te za njih nije zatražena mjera pritvora.

Nezavisne