Početna BiH Poletio prvi avion na liniji Geteborg-Banjaluka-Geteborg

Poletio prvi avion na liniji Geteborg-Banjaluka-Geteborg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avio-kompanija Rajaner saopštila je da je večeras poletio prvi avion na novoj liniji Geteborg-Banjaluka-Geteborg, koja je uspostavljena od danas na banjalučkom aerodromu.

– Ovim promotivnim letom kompanija Rajaner donosi i akciju na cijene karata – saopšteno je iz Rajanera. Ova vodeća evropska vazduhoplovna kompanija je navela da će let na relaciji Banjaluka-Geteborg letjeti dva puta sedmično, u okviru zimskog reda letenja Rajanera za ovu godinu., navodi se.

Pokrenuo je i prodaju karata po promotivnoj cijeni od 14,99 evra za putovanja do decembra, koje su dostupne za rezervaciju samo na internet stranici Rajanera do utorka u ponoć 27. oktobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da se raduje novom redu letenja Rajanera, te smatra veoma značajnim početak saobraćaja ka Švedskoj.

– Nastavljamo odličnu saradnju sa kompanijom Rajaner – rekao je Račić.

U saopštenju Aerodroma Republike Srpske – Banjaluka, podsjetili su da je pandemija virusa korona negativno uticala na održavanje i razvoj avio-saobraćaja na banjalučkom aerodromu, pa je u prvom polugodištu ostvareno ukupno 654 letova, što je u odnosu na prvo polugodište 2019. godine manje za 47,17 odsto, a u istom periodu prevezeno je 32.978 putnika, odnosno manje za 50,29 odsto.

Banjalučki aerodrom zimsku sezonu letenja počinje letovima kompanije Er Srbija na liniji Beograd-Banjaluka-Beograd dva puta sedmično /ponedjeljak i petak/ i Rajaner sa letovima Geteborg-Banjaluka-Geteborg, takođe dva puta sedmično /petak, nedjelja/ .

U saopštenju se navodi da su u skladu sa svim zahtjevima nadležnih institucija za sprečavanje širenja virusa korona spremni za održavanje postojećeg saobraćaja.

ASHA prodaja vozila