Početna Kultura Polaznici škole glume premijerno izveli predstavu „Karakteri“

Polaznici škole glume premijerno izveli predstavu „Karakteri“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polaznici ljetne škole glume, dramskog studija „Živko Desnica“ sinoć su premijerno i pred publikom igrali predstavu „Karakteri“. Na sceni se s glumačkim pokretom, poezijom, glumom, monologom… predstavilo deset mladih glumaca.-Iskustvo je posebno  i treba ga doživjeti, a ono što je najvažnije je to da smo svi zajedno funkcionisali kao jedan mali tim i kolektiv- kaže polaznik škole Miloš Stojnić.

Kraj predstave dočekan je s burnim emocijama. S jedne strane gromoglasan aplauz publike, a s druge oduševljenje pa čak i suze mladih glumaca.- Predstavu smo pripremali puna tri mjseca, mnogo radili i trudili se da bi nastala. I zato i godi ovaj aplauz publike-kaže  Katarina Rendić kojoj će gluma zasigurno biti i buduće zanimanje. Publici se na aplauzu zahvalio glumac Dean Batoz, voditelj škole glume, ali i mladim ljudima koji su s njim podijelili svoj ljetni raspust da bi nastali „Karakteri“- Izabrali smo kompilaciju, jer je nemoguće bilo naći dramski tekst u kojem bi podjedanako bili svi zastupljeni .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi mladi ljudi su ispunili  moja, ali i očekivanja svih zaposlenih u Pozorištu.A kao što sam vidio i publike- rekao je Batoz i dodao da polaznike ljetne škole glume  uskoro očekuje i igranje u predstavi s rediteljem.- Nemam još nekih detalja, ali to ih zasigurno očekuje-kaže Batoz.

Predstava „Karakteri“ bila je i humanitarnog karaktera. Sav prihod od ulaznica, a prodato je 125 karata po cijeni od pet maraka ,namijenjen je liječenju trogodišnje Prijedorčanke Milice. M.Z.

cera - Polaznici škole glume premijerno izveli predstavu „Karakteri“