Početna Vijesti Pokušao pregaziti policajca i službenika

Pokušao pregaziti policajca i službenika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac i radnik Direkcije za izgradnju i razvoj grada (DIRG) umalo da izgube glavu radeći svoj posao uklanjanja nepropisno parkiranih vozila, jer se Dobojliji Borislavu Đurkoviću (72) nije svidjelo to što su ga upozorili da svoj automobil krajsler ne može parkirati na trotoaru u Vidovdanskoj ulici.

Naime, u ponedjeljak ujutro dok su dvojica službenika radila svoj posao, premještala nepropisno zaustavljeno i prakirano vozilo uz pomoć “pauka”, Đurković je auto zaustavio ispred vozila koje je premještano sa trotoara.

“Nakon što je navedenom vozilu prišao policijski službenik u namjeri da vozača upozori da na tom mjestu ne može da parkira vozilo, isti je naglim startovanjem pokrenuo automobil u pravcu policijskog službenika i radnika DIRG-a, koji su uspjeli izbjeći kontakt sa nevedenim vozilom”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima očevidaca, stanara zgrada u Vidovdanskoj ulici, tragedija je izbjegnuta zato što su policajac i radnik DIRG-a stajali sa strane, tako da ih Đurković nije uspio oboriti, a nakon što je nasrnuo na njih dvojicu, pritisnuo je papučicu gasa do daske i velikom brzinom krenuo ka centru grada.

“Na lice mjesta je upućena patrola službenika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, koji su u Vidovdanskoj ulici pronašli navedeno vozilo, te identifikovali vozača”, navode iz policije, te dodaju da je vozač potom uhapšen, a njegov auto je oduzet kao sredstvo napada.

Nakon kompletiranja predmeta, navode u PU Doboj, Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju biće dostavljen izvještaj protiv bahatog vozača o izvršenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

Na meti Đurkovića, koji je, kako navode upućeni, privatni preduzetnik, bio je mladi policajac koji odnedavno radi u Policijskoj upravi Doboj, te iskusni radnik DIRG-a.

(Nezavisne)

ASHA prodaja vozila